Sales Support (buitendienst)

Relevante achtergrond van Richard Geurtsen

Met meer dan 15 jaar ervaring in de verkoop, weet Richard Geurtsen van Star-Line waar het om draait in de verkoop: de meerwaarde van uw bedrijf en dienst/ product persoonlijk bij beslissingsnemers naar voren brengen en dit pro-actief opvolgen om de kans op een bestelling te maximaliseren. Met mijn overige activiteiten leer ik jaarlijks meer dan 1.000 nieuwe mensen kennen, waaronder ook enkele relevante contacten voor uw business. Mijn bestaande, uitgebreide netwerk en creatieve aanpak zorgen ervoor, zo blijkt telkens weer, dat ik snel voor een nieuwe verkoopimpuls kan zorgen door op de juiste manier bij die potentiele klanten aan te kloppen waar u vanuit uw eigen organisatiestructuur en geschiedenis niet maximaal toe in staat bent. Elk bedrijf is uniek. Daarom zie ik het als mijn taak uw bedrijf, dienstverlening en productieprocessen eerst beter te leren kennen om u zo optimaal te kunnen vertegenwoordigen.

Sales Support Service

De Sales Support Service is er voor hoogwaardige opdrachten in zowel de non-food als food. Op beide gebieden heb ik zeer ruime ervaring opgedaan als business developer door nieuwe contacten op te doen, en als ‘farmer’. In deze laatste hoedanigheid kwam ik veelvuldig over de vloer bij enkele grote bedrijven in zowel Nederland als Vlaanderen binnen bijv. de Olie&Gas, chemie en food. Hier was het opbouwen van een vertrouwensbasis essentieel om omzetten te kunnen laten groeien. Denk hierbij aan de verkoop van detacheringscontracten, het bieden van industriële oplossingen als: automatisering, het koelen en verwarmen binnen processen, procesonderhoud -en optimalisatie. Maximale expansie op zowel MRO -als projectbasis was hierbij de inzet.

Bij kleine bedrijven en bij multinationals heb ik gewerkt en ik had hierbij budgetverantwoordelijkheden van 25K op projectbasis tot aan 3,5M. op jaarbasis en zorgde voor groeiende omzetten tot meer dan 5M met mijn verkoopondersteuning voor projecten meegerekend. Afhankelijk van de sector zijn deze omzetten niet noemenswaardig hoog. Vooral als het gaat om een full-time accountmanagement in de food. De marges in deze sector liggen dan ook veelal lager, waardoor winstmarges toch vaak vergelijkbaar zijn.

Uiteindelijk gaat het zowel uw bedrijf als die van mij om het volgende: hoe kunnen we samenwerken zodat gemaakte afspraken met uw bestaande/ nieuwe klant kunnen worden nagekomen en geïmplementeerd? Dit vereist een continue afstemming tussen alle partijen met hierbinnen meerdere afdelingen en nog meer medewerkers. Impliciet kunt u hier uit afleiden dat het mij niet om de pure verkoop gaat “van getallen”, maar om het creëren van een optimale samenwerking op alle gebieden waardoor de verkoop automatisch een toevlucht zal nemen omdat het zo steeds makkelijker wordt gemaakt om aan het gezamenlijke belang te werken. Juist in krimpende sectoren is dit een aanpak die succesvol is gebleken. Ook als het aankomt op business development binnen ’emerging markets’ wordt er door mij altijd naar de langere termijn gekeken. Een bestelling dat zich later herhaalt, biedt beide partijen immers veel voordelen en geeft een referentie die de basis vormt om nieuwe, tevreden klanten binnen te halen…

Als u wat ziet in deze aanpak en verkoopondersteuning nodig heeft, contacteer mij dan en in een persoonlijk onderhoud zal ik eerst eens goed luisteren naar waar uw pijnpunt ligt en hoe we de deze kunnen wegnemen. Van hieruit kunnen we verdere afspraken maken.

Zakelijke vriendenvergoeding

Vraag hier uw zakelijke vriendenvergoeding binnen 1 minuut aan

Wat houdt deze vriendenvergoeding in? Als u tevreden bent over onze dienst, dan kunt u deze aanbevelen bij uw zakelijke relatie. Op het moment dat deze onze dienst ook afneemt, dan krijgt u beide een vergoeding, de zgn. vriendenvergoeding. Onderling kunt u ook afspreken dat de volledige vriendenvergoeding naar één van u beide gaat. Voor de actuele hoogte van de vergoedingen selecteert u de juiste dienst direct hieronder. Bij de zakelijke vriendenvergoeding is het NIET nodig dat u beide dit formulier invult als u ons zelft heeft doorverwezen.