Intro video: 'slacklinen door kinderen met de hulplijn'

Play Video

Familie Slackline Set zoals hierboven gebruikt in de Intro video:

Reviews

Laat uw review achter via ‘Schrijf uw review’. Hieronder vindt u reviews die hier achter werden gelaten en die we via andere websites verkopen zoals via Bol.com.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Overige reviews op Bol.com over de slacklines van Star-Line.nl:

Bekijk hier zelf dit product en deze reviews op Bol.com bij de product -en bedrijfsbeoordelingen.

Installeer je slackline in 10 stappen

Nog meer slackline video's van Star-Line

Vriendenvergoeding

En herhalingsaankoopkorting

Vraag hier uw vriendenvergoeding binnen 1 minuut aan

Wat houdt deze vriendenvergoeding in? Als u tevreden bent over ons product, dan kunt u deze aanbevelen bij uw vriend(in). Op het moment dat deze onze dienst ook afneemt, dan krijgt u beide een vergoeding, de zgn. vriendenvergoeding. Onderling kunt u ook afspreken dat de volledige vriendenvergoeding naar één van u beide gaat. Voor de actuele hoogte van de vergoedingen selecteert u het juiste product direct hieronder.


Informatie per onderwerp

Dit overzicht bevat informatie van Star-Line, maar ook veel externe links. LET OP: Star-Line heeft geen relatie met de makers van de externe inhoud. Ondanks dat dit overzicht zorgvuldig is samengesteld, is opvolging op eigen risico.

1) Andere manier van Slackline losmaken

Zie vanaf 2 min. 37

2) Plaatsen van backup voor de hoofdratel voor verhoogde veiligheid.

Zelfde link als hierboven

Slackline backup vanaf 1 min. 44

Dit is alleen aan te bevelen voor slacklines die zeer strak gespannen zijn, zoals voor trucs en zorgt voor extra veiligheid bij het onverhoopt knappen/ losschieten van de lijn.

Staan, lopen, zitten.

1) BEGINNER Slackline Series ~ How to STAND on a Slackline

2) BEGINNER Slackline Series ~ How to SIT on a Slackline

3) Slacklining Basics with Mark Sisson

4) How to slackline for beginners

5) Slackline Basics for Beginners with Antranik (Part 1/2)

6) Slackline Basics for Beginners with Antranik (Part 2/2)

 

 

Zie het kanaal van Hannah O Conner verderop onder YouTube Kalanen.

1) Slackline Workout Exercises – Resistance, Core, Stability & Cardio

2) Slackline – Legs Workout on double lines

1) Slacklinen in de gymzaal met een hulptouw en als onderdeel van een parcours. Met kinderen van 4-8 jaar.

2) Training voor ongeoefenden van alle leeftijden.

3) Voorbeeld van nieuwe ankerpunten plaatsen in de gymzaal. Voor als er geen bestaande ankerpunten in de gymzaal zijn. Zoals in de andere video’s te zien is worden veelal steunkolommen gebruikt.

4) Inspiratie

1) Slackline Yoga Sequencing * Flow de Primavera

2) YogaSlackers: Slackline 101

Stuiteren op kont en borst, hanstand, zijwaarts- achteruit -en laag lopen, liggen.

LET OP: Een ‘backup’ lijn voor de ratel is sterk aanbevolen als je trucs wilt doen op de slackline. Zie hierboven onder INSTALLATIE voor instructies (externe links).

1) 10 Easy Slackline Tricks for Beginners

2) Slackline Tutorial (How to Butt Bounce)

3) Slackline Butt Bounce In 1 Day | Learn Beginner Slackline Tricks

4) Slackline, tricks and buttbounce combos

5) Slackline, Tricks like Handstand, Buttbounce, Chestbounce and Yokohama BB by 000Slacker000

6) Slackline, Jumps and Tricks by Daniel Mauser

7) Slackline für Anfänger – Erste Schritt, einfache Tricks und das richtige Mindset| Fit & Schmerzfrei (DEUTSCH)

8) BEST TRICKS SLACKLINE – Rocklin Sports

9) Slack line Tips & Tricks!

Leren (te balanceren voor het) skien met 1 of 2 slacklines. Deze oefening is ook handig voor andere sporten waarbij het bewaren van evenwicht belangrijk is, zoals: bij het snowboarden en longboarden, het klimmen, op een parkour, bij vechtsporten en paardrijden.

1) Balanceeroefening in duo: ieder met één been op de slackline.

https://www.youtube.com/watch?v=SsfCsHN7EJ0

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze manier van samen op een slackline staan. De conclusie hieruit is dat het de samenwerking verbetert, zoals het samen leren omgaan met een instabiele omgeving. Meer info hierover vindt u via: Interpersonal Synergies Dominate Over Intrapersonal Synergies in a Cooperative Slackline Task. Onderaan de pagina van ResearchGate vindt u van dezelfde onderzoekers nog meer studies gerelateerd aan het slacklinen.

LET OP: Het op een gecontroleerde manier (zoals in de video hierboven) in duo op een slackline staan is toegestaan mits het gewicht van 150kg niet wordt overschreden. Dit is ons officiële standpunt. In de praktijk is deze manier, zelfs bij een hoger gewicht, ongevaarlijk zolang er niet met zijn tweeën tegelijkertijd trucs worden uitgehaald op dezelfde slackline, waarbij bovendien de belasting veel groter is. 

2) Dansen op een slackline

 

Bekijk onderstaande kanalen, of de overige video’s van de makers van de video’s hierboven.

1) 000Slacker000 (tricks)

https://www.youtube.com/user/000Slacker000

2) Liz Thomas (Basic slacklining)

https://www.youtube.com/channel/UCafzNKerz5wku60jiA95YRg 

3) Hannah O’Connor (balancing)

https://www.youtube.com/channel/UCvbVkDo2oRi1zbWJWYOtDJA 

Voor Facebook groepen wereldwijd.

https://slacklinegroups.com 

Facebook Slacklinegroups
Facebook Slacklinegroups

Facebook Slacklinegroups in Nederland, België, etc. Enkele steden die via deze link niet te vinden zijn:

1) Zoek naar andere vaste punten.
Dit is mogelijk de makkelijkste manier. Denk aan andere vaste punten, zoals houten of stalen kolommen. Deze moeten een zijbelasting van 1,5T – 2,5T aankunnen.
Slacklinen op het strand
Slacklinen op het strand
 
2) A-Frames en grondankers
2a) Zelf een A-Frame en grondanker maken.
Slackline A-Frame van Instructables

https://www.instructables.com/Slackline-without-trees-how-to-build-an-A-Frame/ 

Liever niet zelf aan de slag? Er zijn ook grondankers kant-en-klaar te koop.

Opmerking over het benodigd grondanker:

Het toevoegen van alleen aarde en water (en dan goed aandrukken) zorgt ervoor dat het ankerpunt voldoende vast komt te zitten in de grond. Eventueel kan het ankerpunt met cement worden ingegoten met een laag aarde erboven wat zorgt voor een dempend effect. Het nadeel van deze opzet is dat de slackline ook ingegraven wordt. Om dit te voorkomen zou het beter zijn om eerst een bandlus (ookwel: soft sling of loop sling met een breeksterkte van ≥ 1.5000kg=≥15kN) te gebruiken met hieraan een zgn. RVS quicklink van 12mm. of groter, dan wel een karabijnhaak uit een klimwinkel (meestal van het merk Petzl, bijv. de Petzl OK; kies voor aluminium of RVS, maar niet voor staal; met een minimale lengte-as belasting van 15kN).

Een beter alternatief voor een grondanker vindt u bij 2b.

2b) Een grondanker kopen
Grondboor of grondanker 

De rode slackline gaat vervolgens over A-Frame zoals onder 2a.

Zorg ervoor dat het grondanker (ookwel grondboor genoemd) onder hoek van 20 graden wordt geïnstalleerd. Zoals in dit plaatje te zien is en dus niet recht naar beneden. Koop er een van 70-100cm. lang. Hoe langer, hoe beter. Zorg voor een corrosiebestendige die een last kan hebben van ≥ 1.500kg = ≥ 15kN = ≥1,5T. Richtprijs van een goed grondanker: € 20-40 per stuk.

Koopt u bij voorkeur een grondanker die speciaal is bedoeld voor slacklines.

3) Zelf een houten trainingsframe maken 

(download de bouwtekeningen via: https://epicslacklines.com/slack-rack18202560)  

4) Ankerpunt in de muur

Petzl Coeur

Heeft u zelf wel 1 boom ter beschikking en wel op een geschikte plek? Dan zou u kunnen overwegen om het andere deel van de slackline te bevestigen aan een ankerpunt in de muur van bijvoorbeeld uw woning of schuur. Kiest u dan voor een ankerpunt van RVS, zoals de Petzl Coeur (volgens EN795 norm). Wat hierbij heel belangrijk is, is dat ook een geschikte keilbout wordt meegeleverd 10/ 12mm. in diameter. Deze moet met een momentsleutel worden vastgezet met een kracht van 60nNm. zodat de keilbout in de richting loodrecht op de muur een last van 1.500kg. kan hebben.

Omdat het oog van dit ankerpunt niet groot genoeg is om uw slackline door te halen, heeft u nog wel een karabijnhaak nodig uit een klimwinkel (meestal van het merk Petzl, bijv. de Petzl OK; kies voor aluminium of RVS, maar niet voor staal; met een minimale lengte-as belasting van 15kN=1.500 kg.). Voor installatie-instructies van het ankerpunt kijkt u hier. Deze handleiding staat op onze Google Drive en is ooit gemaakt voor het SkySaver product. Dat is een evacuatiesysteem voor mensen die op hoogte wonen en werken en wordt elder op deze website aangeboden.

Slacklinen kan in principe overal: in uw tuin, maar ook in het park, in het bos, of op pleinen, etc.

Wel is het belangrijk met het volgende rekening te houden: Er zijn plekken waar dit wat gevoeliger ligt, zoals in drukke, historische stadscentra. In sommige parken en bossen kan het zijn dat de beheerder dit liever niet heeft, of is het gemeentebeleid dit toe te staan onder bepaalde voorwaarden. Als u verantwoord aan slacklinen doet (bijv. boombeschermers gebruiken, bomen te kiezen met een diameter van minimaal 30cm., evt. vooraf toestemming vragen), dan mag dit geen probleem zijn. Er kan hooguit worden gevraagd om de opbouw van de slacklines te verwijderen en de activitieit te verplaatsten naar een andere plek, waarna u uw toestemming kunt tonen. Onze aanbeveling als juiste gedragscode is gehoor te geven aan het verzoek van de controleur. Wel te vragen om de reden en dit te delen met andere slackliners, zoals binnen de hierboven genoemde Facebook groepen. Hier vindt u ook veel suggesties over waar slacklinen in het openbaar geen problemen oplevert. Ten slotte kunt u ook per e-mail uw gemeente vragen waar u kunt slacklinen. Ter info: veel gemeenten stellen het slacklinen gelijk aan het gebruik van hangmatten, waarvoor al beleid bestaat, zoals de gemeente Utrecht. Er zijn ook slackline vriendelijke gemeenten die expliciet aangeven het slacklinen toe te staan op aangewezen plekken (zoals Amsterdam). 

Is uw boom te dik, dit betekent dat de diameter ruim boven de 60 centimeter is?

 

Gebruik dan een bandlus van de lengte die je tekortkomt via bijv. de volgende link:

https://www.klimwinkel.nl/beal-sling

Koop er bij voorkeur 2 en gebruik er bij voorkeur 2 tegelijkertijd als extra veiligheidsmarge (ook vanwege evt. slijtage).

Over de lengte schrijft Klimwinkel: De lengte van deze slinges (Richard van Star-Line: dus de bandlussen) heeft betrekking op de lengte van de band als je hem normaal strak trekt. Het gaat dus niet om de lengte van de band zelf als je hem los zou knippen en hem uitlegt.

Deze bandlussen weerstaan een kracht van 2.000kg, net als de slackline. Hiervoor mogen de met de slackline meegeleverde oranje en groene bandlussen dus absoluut niet gebruikt worden!!

Instructie, om de verlenging te realiseren zoals in bovenstaand figuur:

Haal de optionele bandlus die je zelf apart hebt aangekocht door de zwarte lus van de slackline en haal vervolgens de ratel door beide lussen heen.

Slackline Koopopties:

Nieuw: de Unieke Slackline Verpakkingsservice!

Klik op de foto en doorloop stappen 1 t/m 4 om uw verpakking samen te stellen.

SLACKLINE CADEAUVERPAKKING MET ALLE OPTIES (stappen 1 t/m 4)